Om oss

Vi heter Hannah & Mats Svanteman.
Hannah är ursprungligen från Falköping, och Mats har växt upp och bott hela livet i stockholmsförorterna Botkyrka och Salem.

Men 2015 var året då allt förändras när Hannah fick med sig Mats hem till Falköping. Till en gård. Tänk dig!

För Mats har det hela varit en stor resa. Från att köpa ett hus med stockholmar-mentalitet (riv ut allt, stort och flott ska det bli! Helst ska allt se sekelskifte ut), till att förändras i tanke och hjärta, och värdera saker annorlunda. Det är en svår resa, och från och med hösten 2018, är det snarare den resan den här bloggen handlar om än husbygge-resan.

6 kommentarer:

 1. Tack för era fina tankar i sommarandakten i SVT2 söndagen den 21 juni.
  Framförallt att ni vågar berätta om och ställa de frågor som ibland kan upplevas lite utmanande för kristna gemenskaper. Det inger mod till andra som bär på liknande frågor!
  Så otroligt vackra bilder ni också hade gjort till psalmen ”I denna ljuva sommartid”.
  Finns det mer liknande sådana till försäljning?

 2. Hej jag såg och hörde er i Andakten idag. Jättetrevligt! Då såg jag de vackra teckningarna/ målningarna med psalmtexter. Är det något du säljer?
  Hälsning Harriet

 3. Fina tankar ni delade i dagens andakt. Befriande att visa på att alla frågor rätt, Högt till tak där det finns rum för alla. Där olikheter föder utveckling framåt. Det känns hoppfullt.
  Hälsningar
  Barbro

 4. Hej fint och estetiskt och behaglig sång-och vackra teckningar-underbara humlan! – goda bibelord
  med kopplingar till våra liv. Bra också med samtalet om att få resonera om och analysera varför vi har vissa mönster i vår trosutövning. MEN jag blev besviken över att Mats inte fick tala om vad som var det viktigaste i hans tro. Klipptes det bort?

  1. Hej!

   Tack för din kommentar. Roligt att du uppskattade programmet.

   Nja, det klipptes inte bort. Jag var inte förberedd på frågan, och överrumplades lite av den, så det blev inget tydligt svar. Hade gärna gjort en omtagning på den, men produktionsteamet tyckte jag gett ett bra svar, och hade inte tid med en omtagning tyvärr! (Hela det samtalet är första och enda tagningen)

   Det jag litegranna rör vid och det jag borde svarat tydligare är att det handlar väldigt lite om de yttre uttrycken, utan om en inre tro. Att det inte handlar om vad man ska göra eller hur den ska se ut, utan jag är trygg med att Jesus gjort det ultimata offret och att inget vi som människor kan göra kan separera oss ifrån det, eller ta oss närmre det.
   Och då utan hotet om himmel eller helvete istället ha möjlighet att leva goda liv vi kan stå för bara för att det känns rätt.

   Ungefär så! Hoppas det är någorlunda tydligt. Vår resa är inte helt i land, så det är en väldigt svår fråga att ge ett bättre svar på, än så!

   Med vänliga hälsningar,

   Mats Svanteman

 5. Hej!
  Tack för er medverkan i TV 21 juni! Jag blev såå förtjust i dina vackra illustrationer och undrar om du säljer dem?
  Tacksam för svar! Trevlig sommar!
  Mvh
  Carin Fermischek

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *